Meer informatie

De traditionele oorkaarsbehandeling is al een enorm oude behandeling die uit de Indiaanse heelkunst is ontstaan. Deze behandeling werd destijds voor een zeer breed scala aan klachten met succes toegepast. Dit is dan ook de reden dat deze traditionele behandelmethode nog steeds in zeer veel landen wordt gebruikt.

Vooraf aan de behandeling heb je de keuze om een overheerlijke en ontspannen gezichtsmassage te krijgen. Zonder kan uiteraard ook, maar de werking is na een massage intenser. Tijdens de behandeling wordt een holle kaars aangestoken. Wanneer deze brand wordt hij – met de niet brandende kant – in het oor gehouden. Wees niet bang dat je oor in brand vliegt, want dit zal niet gebeuren. Je oor fungeert namelijk niet als brandbron, maar neemt meer de rol van schoorsteen op zich. Het uiteinde van de kaars brandt namelijk, maar de warmte gaat via de holle kaars naar je oor toe. Hier verspreidt de warmte zich, waardoor eerst de gehoorgang warm wordt en eventueel oorsmeer verdwijnt.

Vervolgens verspreidt de warmte zich via het binnenoor naar de holtes in het gezicht. De warmte zorgt ervoor dat de bloed- en lymfecirculatie verbeterd wordt, waardoor de aanvoer van goede stoffen en de afvoer van afvalstoffen geoptimaliseerd wordt. Alle holtes in neus, keel en oren worden behandeld met één simpele kaars.

Mensen met hoofdpijn en bij- en/of voorhoofdholtonstekingen kunnen veel baat bij deze bijzondere behandeling hebben. Niet alleen de holtes worden met de oorkaarsbehandeling behandeld, maar ook het evenwichtsorgaan wordt meer tot rust gebracht. Klachten als duizeligheid, oorsuizen en oorpiepen zullen veel minder worden.

Opsomming van klachten, waarbij een oorkaarsbehandeling verlichting kan geven:

  • Holte-ontstekingen                                      • Duizeligheid
  • Oorpijn                                                                 • Verstoppingen *)
  • Keelpijn                                                               • Beginnende verkoudheid
  • Griep                                                                     • Hyper-activiteit
  • Stresssymptomen                                         • Nervositeit
  • Slapeloosheid                                                  • Doofheid (door verstoppingen)
  • Oorsuizen/-piepen                                       • Hoofdpijn

*) Een oorkaarsbehandeling is een prachtig alternatief voor het uitspuiten van de oren. Bij het uitspuiten van de oren kunnen de haartjes, die normaal zorgen voor uitdrijving van het oorsmeer – zelfs permanent – beschadigd raken. Dit is ook vaak de reden waarom het oor na verloop van tijd opnieuw – tot steeds vaker – verstopt raakt.

Een oorkaarsbehandeling is ook geschikt voor kinderen.

Helaas is de behandeling niet geschikt voor mensen met een geperforeerd trommelvlies of buisjes; mensen met epilepsie (kan nl. een epileptische aanval uitlokken) en oorontsteking. Ziekte van Menière en aandoeningen (zoals eczeem) van de gehoorgang hoeven geen belemmering te zijn voor een behandeling. Bij eczeem kan het wel voorkomen, dat de jeuk ondraaglijk wordt en dat de behandeling moet worden gestaakt. Dit is op eigen risico van de cliënt.

CHOOSE

Your Plan

Disk Space

Databases

Users

Email Accounts

Support

Price

oorkaars-

behandeling


Goed doorgankelijke holtes

schone gehoorgangen

geneeskrachtige kruiden

duur ca. 30 minuten

€27,50

Oorkaarsbehandeling

incl. gezichtsmassage


idem als bij 'oorkaarsbehandeling'

massage van gezicht, hals en oren

met gebruik van speciale crème

duur ca. 50 minuten

incl. glas water

€40,-